Birgitta Strobel


BIRGITTA STROBEL


Jeg bor i Oslo, opprinnelig fra Asker, med utdannelse fra fra Norge og Los Angeles.


Jeg har de siste årene hatt flere Live Painting-opptrdener på ulike arenaer med musikere der jeg maler skisser av hva jeg “synestetisk” ser av farger/ornamentikk og bevegelser - utover å produsere for utstillinger.


Tidligere arbeider både fra videreutdannelsesår i Los Angeles (2000-2005), nyere akrylmalerier og bilder fra eventer og produksjoner kan sees på hjemmesiden: www.birgittastrobel.com


Det blir en aften i ord, toner og farger hvor jeg også vil tematisk belyse med palett, lerret og i ord HVA “synestesi” er, fortalt folkelig med referanser til kunsthistorie og hjerneforskning i inn- og utland. Jeg forteller om hjernen i en malepause under forestillingen ved å holde opp et blomkålhode i hånden, og humoristisk og med snert viser jeg HVOR i hjernen farge- og musikksenteret sitter og trekker paralleller til andre kunstarter og selve maleriet som jeg akkurat DA holder på med å skisse opp. (Det tar jo mye, mye lenger tid enn 40-60 minutter for meg å lage et komplett verk).


Det blir både folkeopplysning, kunstformidling og historiefortelling - samt et skissert verk som så lever videre i atelieret etterpå og selges enten under utstilling eller privat.