Ensemble Solvind


ENSEMBLE SOLVIND


Ensemble Solvind består av fire operasangere med base ved Den Norske Opera & Ballett. Ensemblet ble dannet høsten 2016 og har jobbet målrettet med kirkemusikk og verk skrevet for fire stemmer. Sangerne har gjort flere konserter og arbeidet med dirigenter som Antonio Fogliani og Alessandro Zuppardo.


Cecilie Cathrine Ødegården – sopran

Cecilie er oppvokst på Biri i Oppland. Hun har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, diplom i utøvende klassisk sang. I dag er hun fast ansatt som sopran ved Den Norske Opera & Ballett og er I tillegg svært aktiv frilans musiker.

Hun har vært solist med flere orkestre og ensembler som bl.a. Ensemble Berlin og Oslo symfoniorkester, Kristiansund Sinfonietta, Oslo Filharmoniens Cellister. Hun har jobbet med dirigenter som Antonio Fogliani, Cathrine Winnes Trevino, Grethe Pedersen, Andrew Manze og Julian Wachner. Cecilie har vunnet hele 11 stipend, s


Anne Marie Andersen – alt Anne-Marie Andersen kommer fra Finland og har studert ved Conservatoriet i Helsinki, hvor hun fullførte sine studier som operasangerinne og sangpedagog.

Andersen har vært ansatt i National Opera i Finland og siden 2009 har hun vært ansatt i Operakoret i Den Norske Opera og Ballet.

Anne-Marie har sunget i Ensemble Solvind siden 2016. Hun har hatt diverse frilans-oppdrag og hun har gjort en del kirkekonserter i Finland Norge og Tyskland.

Ved Nationaloperaen har Anne-Marie sunget roller som Tralleska i Den fjerde nattevakt, 4.dame i Peer Gynt og Robott i Elysium.


Nicolas Cotellessa - tenor

Nicholas Cotellessa har vært engasjert som solist innen opera, oratorium og som resitalsanger i USA, Europa og Asia. Han har sunget med Philharmonie am Gasteig i München, Komische Oper i Berlin, Caramoor International Music Festival, Händel Hayden Society, Boston Baroque, Tanglewood Music Center, Concert Operetta Theater i Philadelphia, New England Light Opera, New York Cantata Singers og Det Norske Solistkor. Siden august 2007 har han hatt en permanent posisjon i koret ved Den Norske Opera og Ballett og er en av grunnleggerne av den Oslo-baserte vokalkvartetten Ensemble Solvind. Nicholas har musikkutdannelse fra Indiana University (Bloomington) og Boston University.


Pietro Simone – bassbaryton

Pietro Simone kommer fra Bisceglie, Italia, og er utdannet ved Conservatorio di Musica “Niccolò Piccinni” i Bari. I mer enn ti sesonger har han sunget med flere av Italias fremste operakor og også som solister, inkludert Teatro alla Scala (Milano), Teatro del Maggio Musicale Fiorentino (Firenze), Accademia di Santa Cecilia (Roma), og Teatro Petruzzelli (Bari).

Han har vært fast ansatt i operakoret og også som solist ved DNO&B siden august 2013. Han har deltatt i internasjonale og nasjonale sangkonkurranser, og han vant førstepremie ved IV International Competition “Ravello Città della Musica” og prisen som den mest fremragende basstemmen ved “Giulio Neri”.